No em toqueu els... pilons.

Antònia com va el fred? Només de pensar amb el temps que déu fer on vius ja se’m posen els pèls de punta.

Aquí ja tornem a estar treballant, ja s’han acabat les vacances i el despertador ja torna a ser el meu enemic matinal contra qui no puc lluitar, almenys fins que no em toqui la loteria.

Els Reis Mags i el seu comentat discurs van apagar la notícia d’aquest Nadal,  unes pintades aparegudes a la Muralla. Una persona va mostrar el seu amor vers un tal Andrés (o era l’Andrés qui estimava, no queda clar) mitjançant una pintada a una pedra que van posar els romans.

Imatge d'una de les pintades. | TarragonaDiari.cat

Tots els polítics van dir la seva, fins i tot els que tenen pràctica amb això de l’esprai. Semblava que estàvem davant de l’acte més incívic ocorregut mai a la ciutat.

Passats uns dies tinc la sensació que ja està, que l’incivisme ja ha passat. L’Andrés continua sent estimat (suposo), la Muralla déu estar néta (un servidor no ha anat a comprovar-ho) i Tarragona torna a ser una bassa d’oli fins que no en torni a passar una altra de “grossa” i que a més coincideixi en vacances informatives.

Mentre els polítics es discuteixen per una altra cosa els ciutadans que cada dia sortim al carrer continuarem aguantant bretolades que no donen titulars. Conviurem amb pintades o excrements de gos (un altre incivisme “Top Ten”) i també patirem membres del veïnat que deixen la brossa al cantó moltes hores abans que la brigada passi a instal·lar els contenidors, continuarem patint els coloms que crien als edificis abandonats per uns propietaris irresponsables, cartells enganxats a cada porta, multitudinàries enganxines d’algun manyà, menjar de gats a les voreres, pixerades als portals, etc, etc, etc.

Un matalàs abandonat al carrer Comte | Enric Prades
 

Mireu fins on arriba la poca feina, que els pilons del carrer Comte reben cada any malifetes de gent que es dedica a arrencar la pintura o a arrencar el piló directament. Aquest any algun piló ja va estar “agredit” quan encara no feina ni 24 hores que s’havia pintat.

Enganxines al rètol del carrer Comte. | Enric Prades

 

Malauradament no són les discussions dels polítics qui ho arreglarà, crec que ni tant sols campanyes de sensibilització caríssimes. Sincerament, una persona que es capaç de treure un esprai i ratllar la Muralla no és ni tant sols un incívic, és un… (l’insult el deixo que el decidiu vosaltres) i contra això crec que poca cosa podem fer.


Comentaris

envia el comentari